Slaapproblemen aanpakken

Uren piekeren tot je eindelijk in slaap kan vallen, vervolgens ‘s nachts vaak wakker worden en niet uitgerust wakker worden: het begin van veel lichamelijke en mentale klachten. Goed slapen heeft onwijs veel impact op ons dagelijks leven en is bij ons in de praktijk dan ook vrijwel altijd de klacht welke we als eerste verbeteren.

We hebben door onze ervaring gemerkt welke supplementen/stofjes/kruiden goed hun werk doen voor het sterk verbeteren van slaapproblemen, zowel voor inslapen als doorslapen en meer uitgerust wakker worden. We raden altijd aan om deze middelen 3 tot 4 maanden te gebruiken, om vervolgens af te bouwen en de slaap goed te houden op eigen kracht. Door de werking van de supplementen wordt er ook weer vertrouwen verkregen in het slapen, waardoor er zelf beter wordt geslapen, ook zonder de supplementen.

De volgende supplementen/stofjes/kruiden zijn volgens ons de toppers als het gaat om beter slapen:

Saffraan
Saffraan is een kruid welke al lang gebruikt wordt in de Ayurvedische geneeskunde. Dit kruid is goed voor de geestelijke balans en werkt rustgevend. Ook zorgt het ervoor dat de 5-HTP goed wordt omgezet in serotonine en daarna in melatonine, en zorgt daarbij voor goed kunnen doorslapen.

Dit pracht kruid is een natuurlijke gemoedstoestand verhoger (natuurlijk anti-depressiva) en zorgt daarom voor meer rust tijdens het inslapen, maar ook het doorslapen. Daarnaast verbeterd saffraan de bloedsomloop en kan helpen bij hormonale klachten (stress verlagen, waardoor progesteron wordt verhoogd).

5-HTP
5-HTP is de voorloper van serotonine en melatonine. Serotonine is ons ‘geluks’neurotransmitter (heeft ook veel andere functies zoals het goed laten verlopen van de spijsvertering) en wordt omgezet in melatonine, ons inslaap hormoon.

Tegenwoordig hebben veel mensen een tekort aan serotonine door spijsverteringsproblemen en stress. Aanvulling kan daarom goed helpen bij beter slapen en andere gezondheidsaspecten.

Waarom niet gelijk melatonine inzetten ipv 5-HTP? 5-HTP omzeilt het lichtregulatiesysteem van de hersenen en passeert de bloed-hersenbarrière. Omdat het de serotoninespiegel verhoogt en niet alleen de melatoninespiegel, heeft het ook andere positieve stemmingsverbeterende voordelen, zoals een gelukkiger en meer ontspannen gevoel. Dit zorgt daarom dus ook weer voor beter doorslapen en relaxter wakker worden.

Magnesium bisglycinaat met tauraat
werkt ontspannend voor spieren, maar ook rustgevend voor de geestelijke balans. Deze magnesium vormen zorgen voor extra ontspanning tijdens het slapen, en ook meer uitgerust wakker worden.

De magnesium binding met glycine zorgt voor het verhogen van serotonine levels en het verlagen van de lichaamstemperatuur. Glycine is een stofje welke ook nodig is voor de aanmaak van melatonine.

De magnesium binding met tauraat werkt ook rustgevend en is goed voor een goed hartritme. Ook helpt tauraat bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, wat zorgt voor meer uitgerust wakker worden.

De combi: SLEEPING STARTERPACK
Bij slaapproblemen zetten we bovenstaande combi in, met tot nu toe hele goede resultaten. Heb jij zelf slaapproblemen, dan adviseren we je de SLEEPING STARTERPACK aan. Zorg er wel voor dat je goed ingelicht ben bij het gebruik van andere supplementen of medicatie. Licht jezelf ook in bij zwangerschap. Voor vragen mag je ons altijd mailen. Bij bijwerkingen altijd direct stoppen en contact opzoeken met een specialist of ons.

We raden aan de SLEEPING STARTERPACK niet langer dan 3 tot 4 maanden te gebruiken en rustig af te bouwen.

Een handig schema:

week 1

  • Saffraan: 1 voor het slapen

  • magnesiumbisglycinaat: 1 voor het slapen

  • 5-htp: voor het slapen: 1 voor het slapen

Na 3 tot 4 maanden

  • alle supplementen om de dag

  • na een week: alle supplementen om de 2 dagen

  • na weer een week: alle supplementen om de 3 dagen, etc.

Vorige
Vorige

geslachtshormonen & hormonen onderzoek

Volgende
Volgende

waarom een detox?